Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen


Zo zorg je voor een educatief kinderfeestje

Terug naar blog

Het organiseren van een kinderfeestje voor je kind, vroeg of laat komt het er wel van. Het kan een uitdaging zijn om alles goed te plannen, maar geen zorgen, met een beetje voorbereiding wordt het vast een geweldige dag. Hoe zorg je ervoor dat het kinderfeestje soepel verloopt? Hieronder een aantal praktische tips die je helpen bij het organiseren van een leuk kinderfeestje waar de kinderen nog lang over zullen napraten.



Maak je niet te druk!

De eerste tip is meteen de belangrijkste. Natuurlijk, je hebt wat voorbereiding nodig, maar onthoud: het zijn kinderen. Niet alles verloopt zoals je het gepland hebt, en dat is oké. Maak je niet te veel zorgen. Het belangrijkste is dat je kind het naar zijn of haar zin heeft. Geniet van de momenten die je samen hebt en laat je niet te veel druk opleggen.

Begin op tijd met de voorbereidingen

Het is slim om op tijd te beginnen met het plannen van het kinderfeestje. Zo voorkom je stress of je dit nu wel of niet ervaart. Als je gebruik wilt maken van externe diensten, zoals een speeltuin of hulp van anderen, moet je rekening houden met hun agenda. Populaire locaties kunnen snel volgeboekt zijn, dus het is handig om op tijd te reserveren.

Hoe lang moet een kinderfeestje duren?

Gemiddeld duurt een kinderfeestje vaak tussen de 3 en 5 uur. Even afhankelijk wat jullie gaan doen en ook op welke dag. De meeste kinderen zijn op woensdagmiddag vrij, dus van 13.00 tot 17.00 is bijvoorbeeld een optie.

De tijd voor de spellen

Per spelletje kun je rekenen op ongeveer twintig minuten. Knutselactiviteiten nemen al snel een half uur in beslag, en een speurtocht duurt gemiddeld anderhalf uur. Als je na de activiteiten samen gaat eten, voeg dan nog een half uur toe. Heb je het feestje op een andere locatie, vergeet dan de reistijd niet mee te rekenen in je planning.

Een draaiboek helpt

Een draaiboek is een handige manier om alles in goede banen te leiden. Schrijf alles op, van de voorbereiding tot het moment van het feestje zelf. Dit voorkomt dat je dingen vergeet of te laat regelt. Zeker als je een uitgebreid programma hebt, is het handig om alles op papier te zetten. Dit helpt niet alleen om te zorgen dat het feestje op tijd eindigt, maar het zorgt er ook voor dat je ziet of je genoeg activiteiten hebt om de tijd te vullen. Zorg ervoor dat je het programma niet te vol plant; anders kan het feestje te lang duren en kunnen ouders zich gaan afvragen wanneer ze hun kinderen weer kunnen ophalen.

Hoeveel kinderen nodig je uit?

Een richtlijn is om het aantal kinderen gelijk te maken aan de leeftijd van je kind, plus één. Dus een zesjarige heeft bijvoorbeeld zeven kinderen om uit te nodigen. Dit is natuurlijk slechts een algemene regel, en het hangt af van het kind en de ouders. Misschien wil je kind wel tien vriendjes uitnodigen, maar uiteindelijk ben jij degene die de keuze maakt. Als je vindt dat vijf kinderen het perfecte aantal is, dan is dat jouw beslissing. Bespreek samen met je kind de lijst met mogelijke gasten en schrap degenen met wie niet regelmatig gespeeld wordt. Met een beetje onderhandelen kom je vast tot de 'harde kern' van vriendjes en vriendinnetjes.





Terug naar blog