Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen


Creatieve opleidingen mbo: uit welke kun je kiezen?

Terug naar blog

Nadat je de middelbare school hebt afgerond en je de spellinglessen achter je kunt laten, is het tijd om te kiezen voor een vervolgopleiding. Misschien heb je al een idee welke opleiding je wil gaan volgen, of heb je een idee welke richting je op wil. Als je bijvoorbeeld een creatieve opleiding wil gaan volgen op het mbo maar nog geen idee hebt welke, kun je de onderstaande blog lezen.

Verschillende creatieve mbo-opleidingen

Er bestaan talloze opleidingen die je op het mbo kunt volgen. Je kunt een opleiding kiezen waarbij je het vak spelling nog vaak moet uitoefenen, maar je kunt ook de creatieve kant opgaan. Er bestaan namelijk ook veel creatieve opleidingen die je kunt volgen. Om je een beeld te geven aan welke creatieve opleidingen je onder andere kunt denken, lichten we een aantal opleidingen uit.

Opleiding tot interieurstylist

Als je het heerlijk vindt om in woonruimtes met meubels te schuiven en regelmatig accessoires te veranderen om er uiteindelijk een gezellig en knus geheel van te maken, kan de interieurstylist opleiding wel wat voor jou zijn. De ruimte moet namelijk op zo’n manier worden ingericht en ingedeeld dat het volledig voldoet aan de wensen van de klant. Welke materialen kunnen hiervoor worden gebruikt, welke kleuren en hoe zet je de puntjes van het interieur op de i?

Opleiding Mediavormgever

Daarnaast kun je ook een opleiding volgen tot vormgever. Zo heb je bijvoorbeeld de opleiding mediavormgever waarbij je op de computer allerlei designs kunt ontwerpen en uitvoeren met behulp van programma’s. Natuurlijk nadat je eerst alle kneepjes en technieken van het vak hebt geleerd. De opleiding tot vormgever is een echte creatieve opleiding, waarbij je verschillende soorten eindproducten kunt creëren.

Mbo opleiding tot creatief schilder

Een kunstwerk maken op een doek, kleur geven aan het interieur of een specialisatie hiervan: ook valt de opleiding tot schilder onder de creatieve opleidingen. Word jij hier blij van en wil je hier meer over weten, of wil je je ook verdiepen in andere creatieve opleidingen? Neem dan een kijkje bij deze creatieve opleidingen mbo.

Het opleidingsaanbod kan per school verschillen

Welke creatieve opleidingen er worden aangeboden, verschilt natuurlijk per school. Bij de ene school worden andere creatieve opleidingen aangeboden dan bij de andere school. Je kunt specifiek kijken naar een school en op basis daarvan jouw keuze maken voor een opleiding, maar je kunt natuurlijk ook verder kijken dan dat. Je kunt ook kijken naar andere scholen bij jou in de buurt of in een andere grote stad, en daar een kijkje nemen bij het opleidingsaanbod. Een opleiding moet natuurlijk wel bij jou en jouw interesses passen.

Kies een opleiding die bij jou past

Zoals net al werd benoemd, is het belangrijk om te kiezen voor een opleiding die bij jou past. Een opleiding moet natuurlijk leuk zijn, jou aanspreken en je moet er wat aan hebben. Vraag jezelf dus af waar jij later wil werken, of welke functie jij later wil hebben: een opleiding maakt je namelijk klaar voor deze volgende stap. Op basis daarvan kun je ook checken welke opleiding het beste bij deze wensen kan aansluiten.

Verdiepen in een creatieve mbo opleiding

Als je eenmaal een opleiding hebt gevonden die bij jou past, kun je je meer gaan verdiepen in de opleiding. Denk bijvoorbeeld aan de vakken die je gaat volgen, of het om een fulltime-studie gaat of dat de studie wordt gecombineerd met meelopen in het werkveld. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje mee te lopen met de opleiding, of met iemand die al werkzaam is het in werkveld waar jij voor gaat studeren. Ook dat kan een bevestiging geven of je wel of niet voor de opleiding moet kiezen.Terug naar blog