Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen


Blog - samengesteld door onze partners

Tips om je kind de verkeersregels te leren

geplaatst op 26 juni 2024

De eerste jaren zullen de kinderen met de fiets of auto naar school worden gebracht. Toch komt er ook een moment waarop het tijd is dat ze zelf naar school gaan. Uiteraard is dit deels afhankelijk van de afstand naar school en ook de veiligheid van de route er naartoe.

Creatieve opleidingen mbo: uit welke kun je kiezen?

geplaatst op 25 maart 2024

Nadat je de middelbare school hebt afgerond en je de spellinglessen achter je kunt laten, is het tijd om te kiezen voor een vervolgopleiding. Misschien heb je al een idee welke opleiding je wil gaan volgen, of heb je een idee welke richting je op wil.

Voor het eerst een telefoon abonnement voor je kind. Waar let je op?

geplaatst op 25 januari 2024

Staat je kind te popelen om met een eigen mobiele telefoon de online wereld te ontdekken? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een telefoonabonnement dat goed bij hem of haar past, zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

Handige tips voor het oefenen met een dictee?

geplaatst op 12 december 2023

Een dictee kan voor veel kinderen een uitdagende ervaring zijn, maar met de juiste oefenstrategieën kunnen ze hun spellingvaardigheden aanzienlijk verbeteren. In dit artikel vind je dan ook enkele handige tips die kinderen kunnen helpen zich goed voor te bereiden op een dictee en zelfverzekerder te zijn tijdens toetsen.

Kun je spelenderwijs de woordenschat van kinderen vergroten?

geplaatst op 23 november 2023

Kinderen willen natuurlijk het liefst ieder moment van de dag nieuwe dingen ontdekken. Logisch ook, want het meeste wat ze zien of tegenkomen is volledig nieuw voor ze. Dit begint al wanneer ze nog maar pas geboren zijn en voorzichtig om zich heen beginnen te kijken. Naarmate ze ouder worden, zal deze nieuwsgierigheid alleen maar verder toenemen.

De kracht van voorlezen - een spelende weg naar spellingvaardigheid

geplaatst op 21 november 2023

Voorlezen gaat verder dan alleen het plezier van een goed verhaal. Het is een magische sleutel tot het ontwikkelen van spellingvaardigheid bij kinderen. In deze blogpost ontdekken we hoe deze activiteit niet alleen de verbeelding van kinderen voedt maar ook een solide basis legt voor hun taalontwikkeling.

Persoonlijke aandacht bij leren

geplaatst op 21 november 2023

Op een gegeven moment moet je voor jouw kind een keuze maken naar welke school hij of zij gaat. De school moet bij het kind passen, zowel bij de persoonlijkheid van het kind als het leerniveau van het kind. Daarnaast moet de school ook aansluiten bij de behoeften en wensen van het kind.

Leren kiezen van de juiste jas

geplaatst op 6 november 2023

Je jas is niet alleen een stijlstatement, maar ook een belangrijk onderdeel van je garderobe. Een goede jas biedt je lichaam de juiste bescherming. Of het nu een zonnige herfstdag is of een regenachtige winterochtend; de juiste jas kan het verschil maken tussen comfort en kou.

Voorbereiding auto theorie

geplaatst op 6 juli 2023

Nu je weet wat je moet leren, hoe kun je je het beste voorbereiden op je examen? Eén manier is door middel van het auto theorie-examen oefenen online. Er zijn verschillende websites en apps beschikbaar waar je oefenexamens kunt vinden.

De handigste tools om je spelling en grammatica te controleren

geplaatst op 1 juli 2023

Of je nu een e-mail aan je baas typt of een blog schrijft over de Bitcoin koers, grammatica en spelling zijn van cruciaal belang. Gelukkig zijn er spelling- en grammatica-apps die je werk controleren, de duidelijkheid verbeteren en eventuele fouten herstellen.

Online spelling oefenen

geplaatst op 30 juni 2023

Spelling is super belangrijk in het Nederlands. Als je woorden correct kunt spellen, kun je berichten beter begrijpen en ook beter communiceren. Wil jij beter worden in spelling? Ben je op zoek naar manieren om jouw kind(eren) wat bij te brengen? Dan is online oefenen een leuke en effectieve manier om dat te doen!

Pacman om spelling te oefenen

geplaatst op 29 juni 2023

Spellen kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het correct spellen van woorden. Het is echter essentieel om een goede beheersing van spelling te hebben, omdat het de communicatie en het begrip van de taal bevordert. Er zijn een aantal creatieve manieren om het leerproces leuker en interactiever te maken. Een interessante en spannende manier om je spellingvaardigheden te verbeteren is door Pacman te spelen.

Spelling oefenen in de auto

geplaatst op 22 juni 2023

Goed leren spellen is nodig voor de taalontwikkeling van kinderen. Het is een vaardigheid die ze nodig hebben in hun dagelijks leven en op school. Maar spellingsoefeningen kunnen soms saai en repetitief zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om kinderen gemotiveerd te houden. Ben je op zoek naar creatieve manieren om spelling te oefenen? In dit artikel ontdek je hoe je spelling kunt oefenen tijdens autoritten en hoe je het leuk en educatief kunt maken voor kinderen.